Parodontosebehandling

Har du fået parodontose? Så vid, at du langt fra er alene – knap halvdelen af landets voksne befolkning er i nøjagtig samme situation. Det vigtige er, at du selv kan gøre meget for at bevare dine tænder og tandkød i en fornuftig tilstand. Kort fortalt handler det om at sørge for at børste sine tænder grundigt, og ikke mindst bruge tandtråd hver dag til at rense mellem tænderne. Vi kan fortælle meget mere om, hvad du selv kan gøre for at forebygge udviklingen af parodontose. Vi er nemlig specialister i parodontosebehandling, og kan hjælpe og guide dig, så tilstanden kommer under kontrol.

Hvis det er for sent at undgå parodontose, hjælper vi dig med at give dine tænder og tandkød optimal parodontosebehandling. Én af metoderne i behandlingen kan være kirurgi på tandkødet. Vores dygtige medarbejder, Sara, er specialist, netop når det handler om parodontosebehandling. Og når det er relevant, bruger vi løsningen som et supplement til forløbet hos vores tandplejer. Som udgangspunkt bestræber vi os på at lave forebyggende behandlinger, så du kan undgå udviklingen af parodontose. Er processen for fremskreden til mindre indgreb, kan det være nødvendigt med en parodontosebehandling. Det er vigtigt, at man løbende sørger for grundig tandbørstning og brug af tandtråd, og lærer hvilke faresignaler, man skal holde øje med, så man har bedre mulighed for at nå at bremse en eventuel kommende parodontose. Derfor kan du her læse lidt om de forskellige stadier, der fører til sygdommen, så du kan nå at reagere inden det er for sent.

Parodontose - de forskellige stadier

Parodontose fremkommer ikke fra den ene dag til den anden. Man går nemlig gennem forskellige faser først. Dog kan sygdommen komme snigende uden man mærker ret meget, og derfor kan det, hvis man ikke er opmærksom, udvikle sig, og her vil en parodontosebehandling blive nødvendig. Hvis man ikke børster sine tænder grundigt nok, og sørger for at bruge tandtråd, vil der samle sig bakterier i tandkødsranden. Får man ikke fjernet disse bakterier vil de gro fast på tænderne og danne plak. Plak vil, hvis man ikke får børstet det væk i tide, forkalke og blive til tandsten. Denne tandsten vil irritere tandkødet, hvilket resulterer i at tandkødet hæver op og bliver betændt. I denne forbindelse vil tandkødet ofte begynde at bløde ifm. tandbørstningen, da man har fået tandkødsbetændelse.

Det er vigtigt at tandkødsbetændelse bliver behandlet hurtigt, da det vil udvikle sig til parodontose, så en parodontosebehandling vil blive nødvendig, hvis ikke betændelsen bliver taget hånd om i tide. Heldigvis kan tandkødsbetændelse behandles hurtigt, ved at en tandlæge fjerner tandstenen. Her vil betændelsen ofte hurtigt gå over. Hvis ikke tandkødsbetændelsen bliver taget hånd om i tide, vil knoglen blive angrebet og gå i opløsning, så den ikke kan holde ordentligt på tænderne. I denne forbindelse vil tænderne løsne sig og åbningen for flere at flere bakterier komme længere ned langs tanden og betændelsen vil forværres yderligere.

Parodontosebehandling - sådan gør vi

Målet med en parodontosebehandling er at stoppe sygdommen inden tænderne begynder at falde ud. Tandlægen vil starte en parodontosebehandling med at foretage en tandrodsrensning, så alle bakterier kan fjernes. Denne behandling er ofte kompliceret og tidskrævende, og da tandkødet ofte er meget ømt, kan det blive nødvendigt med en lokalbedøvelse. Jo mere fremskreden parodontosen er, jo dybere vil tandkødslommerne blive. Her vil de i nogle tilfælde kræve en tandkødsoperation, for at få mindsket tandkødslommernes dybde og få fjernet bakterierne ved tandroden. Derudover vil tandlægen også forsøge at få genopbygget den opløste knogle.

Hvis man kun har parodontose ved en enkelt tand, kan det vise sig at være muligt at nøjes med en membranbehandling, hvor tandlægen under et operativt indgreb lægger en tynd membran, der skal genopbygge knoglen.

Vi står klar til at hjælpe dig

I Tandstøberiet har vi en filosofi om altid at forbedre ikke kun vores patientoplevelse, men også vores behandlinger - herunder vores parodontosebehandling. Vi gør nemlig en dyd i at anvende den nyeste viden og teknologi i praksis. Dette kan mærkes på alt, hvad vi foretager os. Lige fra man træder ind ad døren, gør vi vores ypperste, for at du skal føle dig velkommen og godt tilpas. Dette gælder, uanset om du allerede er patient hos os, eller om du er patient et andet sted og blot har et spørgsmål, som du søger svar på. Står du i den situation, at du ved, eller har mistanke om, at du har fået en tandsygdom, er vi altid klar til at hjælpe - dette gælder naturligvis også, hvis det skulle blive nødvendigt med parodontosebehandling.