Gå til indhold

Tandblegning

Noget af det første, vi ser, når vi møder et nyt menneske, er tænderne. Derfor er et flot smil af stor betydning for mange mennesker. Flotte, hvide tænder giver selvtillid og lyst til at smile - og det er netop det, du kan opnå med en tandblegning.

Hvad er en tandblegning?

En tandblegning er en populær behandling, der bruges af mange til at forbedre udseendet af deres smil. Tandblegning giver personer med misfarvede eller gule tænder mulighed for at genskabe et hvidt smil.

Er tandblegning skadeligt?

Får du lavet din tandblegning ved tandlægen, er det ikke skadeligt for dine tænder, men hvis du har nogle særlige sundhedsmæssige betingelser eller sygdomme, kan det være, at tandlægen vil fraråde dig en tandblegning. Tandlægen kan bedømme din munds sundhed og rådgive dig om, hvordan du får det bedste resultat uden at skade dine tænder. Tandlægen vil gennemgå eventuelle risici ved en tandblegning med dig og fortælle, hvordan du bedst undgår dem.

Vi vil altid anbefale, at du vælger en klinikblegning fremfor hjemmeblegning. Professionelle tandlæger og tandplejere har nemlig de nødvendige værktøjer til at udføre proceduren korrekt og kan tage alle de nødvendige forholdsregler for at sikre, at behandlingen foregår så skånsomt som muligt.

Laves en tandblegning forkert eller med for skrappe midler, kan den skade tændernes emalje. Og modsat eksempelvis hår og negle, som vokser ud igen efter en klipning, vil din emalje aldrig blive intakt igen, hvis den først er blevet beskadiget. Vi anbefaler derfor altid, at du starter din tandblegning med en konsultation ved tandlægen.

Hvordan fungerer en tandblegning hos tandlægen?

En tandblegning ved tandlægen er en enkel og effektiv måde at få dine tænder til at se hvidere ud.

Når du ønsker at få lavet en tandblegning ved Tandstøberiet, vil vi altid starte med en undersøgelse af dine tænder og en snak om, hvad der er muligt. Nogle mennesker har meget lysere tandemalje end andre, så gule tænder kan rent faktisk være noget arveligt og kan ikke altid bleges med synligt resultat. Dette vil vi vurdere til den første undersøgelse.

Finder vi ud af, at en tandblegning er fordelagtig for dig, vil vi udlevere skriftlig information om behandlingen. Herefter skal der gå 24 timer, før vi må udføre behandlingen. Dette er krav fra Sundhedsstyrelsen og gælder hos alle tandlæger.

På dagen for tandblegningen vil vi anvende et blegemiddel, som bliver smurt på tænderne. Tændernes overflade vil derefter blive belyst ved hjælp af ultraviolet lys eller laserlys for at sikre, at farvestoffet afbleger effektivt og jævnt.

En tandblegning hos tandlægen kan normalt gøres hurtigere end en hjemmeblegning, og resultaterne kan vare i op til seks måneder.

Hvor hvide bliver mine tænder af en tandblegning?

Vi kan ikke give et samlet svar på, hvor hvide tænderne bliver efter en tandblegning. Det er nemlig meget individuelt og afhænger af, hvordan dine tænder så ud før misfarvningerne. Vi vil derfor altid tage en snak med dig inden en behandling, så du ved, hvad du kan forvente med netop dine tænder.

Vil du vide mere?

Drømmer du om hvidere tænder og et mere selvsikkert smil? Så er det en god idé at kontakte din tandlæge, som kan rådgive dig i det videre forløb.

Vil du vide mere om tandblegning, eller har du spørgsmål, er du mere end velkommen til at kontakte os - så hjælper vi dig godt videre.

Online bookingKontakt

Hvad skal jeg være opmærksom på efter en tandblegning?

Efter en tandblegning, er det vigtigt, at du tager dine forholdsregler, så dit resultat bliver bedst muligt. Efter behandlingen skal du holde dig fra farverige fødevarer i 72 timer for at sikre, at dine tænder ikke bliver misfarvede.

Derudover skal du være opmærksom på, at dine tænder godt kan være ekstra følsomme i en periode efter behandlingen. Dette er ikke farligt og går over efter en kort periode.

Har du bekymringer eller spørgsmål til dette, er du altid velkommen til at spørge din tandlæge. Din tandlæge vil også altid rådgive dig efter en tandblegning for at sikre, at du får det bedste resultat efter behandlingen.

Kontakt os

Usynlig bøjle

Usynlig bøjle er en moderne tandlægebehandling, der giver dig mulighed for at få et smukt smil uden at skulle gå igennem den traditionelle bøjlebehandling.

Læs mere

Tandbro

Læs mere

Paradentose

Læs mere

Rodbehandling

Læs mere